PCZŽ

Poduzetnički centar Zagrebačke županije

Potopre mladim poljoprivrednicima i malim poljoprivrednim gospodarstvima

Kroz Program ruralnog razvoja RH, objavljeni su natječaji sa svrhom pomoći mladim poljoprivrednicima i malim poljoprivrednim gospodarstvima.

Sredstva natječaja “Potpora mladim poljoprivrednicima”  dodjeljuju se za kupnju poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme, kupnju domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala višegodišnjeg bilja, za kupnju, građenje ili opremanje zatvorenih i zaštićenih prostora i objekata, podizanje novih i restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada… Kroz Instrument Europske unije za oporavak (EURI), ukupno je na raspolaganju 152,5 milijuna kuna. Potpora se dodjeljuje za početak poslovanja mladim poljoprivrednicima koji postaju nositelji poljoprivrednoga gospodarstva. Prihvatljivi korisnici su poljoprivrednici stariji od 18 i mlađi od 40 godina. Zahtjev za potporu može se podnijeti od 15. studenoga do 28. prosinca 2021. godine.

Sredstva natječaja “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava” dodjeljuju se za kupnju domaćih životinja, višegodišnjeg bilja, sjemena i sadnog materijala višegodišnjeg bilja, kupnju, građenje i/ili opremanje zatvorenih/zaštićenih prostora i objekata te ostalih gospodarskih objekata uključujući vanjsku i unutarnju infrastrukturu u sklopu poljoprivrednoga gospodarstva u svrhu obavljanja poljoprivredne proizvodnje i/ili prerade proizvoda, kupnju ili zakup poljoprivrednog zemljišta, kupnju poljoprivredne mehanizacije, strojeva i opreme, podizanje novih i/ili restrukturiranje postojećih višegodišnjih nasada, uređenje i poboljšanje kvalitete poljoprivrednog zemljišta, građenje i/ili opremanje objekata za prodaju i prezentaciju vlastitih poljoprivrednih proizvoda uključujući i troškove promidžbe vlastitih poljoprivrednih proizvoda, stjecanje potrebnih stručnih znanja i sposobnosti za obavljanje poljoprivredne proizvodnje i prerade proizvoda. Ukupno je na raspolaganju 112,5 milijuna kuna. Svrha ovoga natječaja je pomoći malim poljoprivrednim gospodarstvima u njihovu prijelazu na tržišno orijentiranu proizvodnju.

Prihvatljivi korisnici su obiteljska poljoprivredna gospodarstva, obrt registriran za poljoprivrednu djelatnost, trgovačko društvo za poljoprivrednu djelatnost i zadruga za poljoprivrednu djelatnost.

Zahtjev za potporu može se podnijeti od 15. studenoga do 28. prosinca 2021. godine.

Dodatne informacije nalaze se na mrežnoj stranici Program ruralnog razvoja.

Potopre mladim poljoprivrednicima i malim poljoprivrednim gospodarstvima
Scroll to top
Skip to content