PCZŽ

Poduzetnički centar Zagrebačke županije

U e-savjetovanju Program potpore stočarstvu

Ministarstvo poljoprivrede uputilo je u postupak elektronskog savjetovanja s javnošću Program potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u stočarstvu zbog otežanih uvjeta poslovanja uzrokovanih pandemijom Covid-19, kojim će se pružiti financijska pomoć stočarima uslijed usporavanja ili potpune obustave gospodarskih aktivnosti uzrokovanih pandemijom te tržišnim poremećajima. Ukupna vrijednost programa je 163,5 milijuna kuna, a sredstva su u cijelosti osigurana iz proračuna RH.

Potpora u sektoru govedarstva se odnosi na primarne proizvođače mlijeka za koje je osigurano 40 milijuna kuna, isti iznos je predviđen za uzgajivače tovne junadi, dok je u sektoru svinjogojstva osigurano 60 milijuna kuna – po 30 milijuna kuna za uzgajivače krmača i za proizvođače tovnih svinja. Uzgajivačima goveda u sustavu krava-tele osiguran je iznos od 7,5 milijuna kuna, za ovčarstvo i kozarstvo osigurano je 5 milijuna kuna te 3 milijuna kuna za konjogojstvo. U sektoru peradarstva za proizvodnju konzumnih jaja predviđena je potpora u iznosu 3 milijuna kuna, kao i 5 milijuna kuna za proizvodnju mesa peradi.

Cilj potpore je sanirati pretrpljene gubitke, osigurati likvidnost poljoprivrednih gospodarstava i očuvati razinu primarne proizvodnje prije koronakrize.

E-savjetovanje traje do 13. listopada 2021. godine na poveznici.

U e-savjetovanju Program potpore stočarstvu
Scroll to top
Skip to content