Poduzetnički centar

O nama

Poduzetnički centar Zagrebačke županije je poduzetnička potporna institucija usmjerena na stvaranje kvalitetnog i korisnički orijentiranog poduzetničkog okruženja u Zagrebačkoj županiji. Mi smo trgovačko društvo koje se gradi po dobroj praksi regionalnih razvojnih agencija u Europskoj uniji, kako bi optimizirala razvojne ciljeve Zagrebačke županije u procesu prilagodbe Hrvatske na regionalno ustrojstvo i programe Europske unije.

Misija: Biti ključni nositelj i izvršitelj u planiranju i provedbi svih značajnijih razvojnih aktivnosti u Zagrebačkoj županiji, kako na županijskoj razini tako i jedinice lokalne samouprave, a time i važan akter i promotor u upravljanju županijskim i regionalnim razvojem.

Vizija: Biti podrška porastu životnog standarda stanovnika Zagrebačke županije i stvaranje zaposlenja izradom i implementacijom kvalitetnih projekata na području potpore razvoju malih i srednjih proizvodnih tvrtki, poljoprivrede i turizma.

Naše godine

2004. – Zagrebačka županija i njezinih osam gradova Dugo Selo, Ivanić Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica, Vrbovec i Zaprešić utemeljuju trgovačko društvo Regionalna razvojna agencija Zagrebačke županije d.o.o. za promicanje regionalnog razvoja.

2012. – Agenciji je pripojeno društvo Jamstvena agencija za poticanje razvoja malog gospodarstva Zagrebačke županije d.o.o. pa Agencija počinje izdavati i jamstva kao instrument osiguranja investicije.

2014. – Agencija je objavila brošuru povodom 10 godina rada.

2018. – Novim zakonskom regulativom dolazi do reorganizacije Agencije tako što se izdvaja javna ustanova Razvojna agencija Zagrebačke županije koja preuzima sve aktivnosti za javne ustanove i jedinice lokalne samouprave.

2020. – Krajem godine Agencija mijenja naziv u Poduzetnički centar Zagrebačke županije d.o.o. za poticanje i razvoj poduzetništva nastavljajući tako svoje aktivnosti u gospodarskom sektoru.

2021. – Od početka godine Poduzetnički centar radi s novim nazivom i novim vizualnim identitetom.

Poduzetnički centar Zagrebačke županije

Društveni ugovor

Scroll to top
Skip to content