Razvoj poduzetništva

Potpora regionalnom razvoju

Poduzetnički centar Zagrebačke županije je poduzetnička potporna institucija usmjerena na stvaranje kvalitetnog, korisnički orijentiranog poduzetničkog okruženja u Zagrebačkoj županiji i provodi programe usmjerene na razvoj poduzetništva. Provođenjem Županijske razvojne strategije Zagrebačke županije Poduzetnički centar doprinosi povećanju konkurentnosti i društvene odgovornosti gospodarstva.

Poduzetnički centar je zadužen za operativno provođenje mjera za razvoj i poticanje poduzetništva u Zagrebačkoj županiji i predstavlja središte stručne i edukativne pomoći poduzetnicima radi razvoja poduzetništva u županiji. Za poduzetnike provodi i savjetodavne aktivnosti te priprema poslovne planove i druge dokumente za prijavu na natječaje europskih i nacionalnih fondova, kao i za ishođenje kreditnih linija i zajmova.

Poduzetničke zone i investicije

Poduzetnički centar Zagrebačke županije prikuplja, vodi i analizira sve relevantne informacije o svim poduzetničkim zonama na području Zagrebačke županije. Na području županije prostornim planovima je definirano 57 gospodarskih zona.

Poduzetnički centar Zagrebačke županije provodi aktivnosti Invest Info Centra na poticanju i privlačenju inozemnih ulaganja na području Zagrebačke županije. U suradnji s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja zajednički se djeluje na ostvarivanju greenfield investicija te privlačenju stranih poduzetnika u Zagrebačku županiju i njezine poduzetničke zone s ciljem rasta i poticanja poduzetništva i zapošljavanja.

Suradnja

Poduzetnički centar Zagrebačke županije kao poduzetnička potporna institucija surađuje s drugim relevantnim dionicima:

Scroll to top
Skip to content