Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je novi natječaj za provedbu tipa operacije 5.2.1. “Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala” iz podmjere 5.2. “Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima” iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika i/ili registrirane u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ).

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore je 20 milijuna kuna, a visina javne potpore je 100% ukupnih prihvatljivih troškova projekta.

Svrha natječaja je dodjela potpore za obnovu poljoprivrednog potencijala narušenog prirodnim nepogodama, osim potresa, i katastrofalnim događajima kako bi se osigurao nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje.

Rok za podnošenje zahtjeva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahtjeva za potporu je 29. srpnja 2022. godine.

Pobliže informacije objavljene su na mrežnoj stranici Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala
Scroll to top
Skip to content