U e-savjetovanju natječaj za obnovu proizvodnih potencijala

Ministarstvo poljoprivrede uputilo je 2. veljače u postupak elektronskog savjetovanja s javnošću nacrt natječaja iz Programa ruralnog razvoja koji se odnosi na obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala.

Provedbom operacije 5.2.1. “Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala” podržava se obnova poljoprivrednog potencijala narušenog elementarnim i prirodnim nepogodama, koje ne uključuju potres i katastrofalne događaje. Time se želi osigurati nastavak i održivost poljoprivredne proizvodnje te spriječiti propadanje poljoprivrednih gospodarstava. Ukupan iznos raspoloživih sredstava iznosi 20 milijuna kuna.

Na natječaj će se moći javiti poljoprivrednici koji su upisani u Upisnik poljoprivrednika ili registrirani u Jedinstvenom registru domaćih životinja (JRDŽ) ili registrirani u Evidenciji pčelara i pčelinjaka. Poljoprivrednici se mogu upisati u navedene upisnike do trenutka podnošenja zahtjeva za potporu.

Sredstvima iz natječaja moći će se obnoviti poljoprivredno zemljište, višegodišnji nasadi/bilje, plastenici, staklenici, oprema za poljoprivrednu proizvodnju, poljoprivredna mehanizacija i priključci, poljoprivredne gospodarske zgrade i domaće životinje.
Savjetovanje je otvoreno do 17. veljače 2022. i dostupno je na ovoj poveznici.

U e-savjetovanju natječaj za obnovu proizvodnih potencijala
Scroll to top
Skip to content